3 tips voor voordelige zakelijke energie

Wanneer je als ondernemer naar je kostenposten per maand kijkt, zul je zien dat de energiekosten ergens bovenaan de lijst staan. Daarboven vind je nog de kosten van de hypotheek of de huur van het pand. Het liefst zou je wat willen besparen op dergelijke torenhoge kosten, maar misschien heb je geen idee hoe dat moet. Aan de huur of hypotheek kun je in de meeste gevallen niet zoveel doen, maar de hoogte van je zakelijke energiecontract kan zeker worden aangepast! Hoe je dat doet? Heel simpel: gebruik de tips in dit artikel en je scoort goedkopere energie voor je bedrijf.

Stap altijd over op een nieuw zakelijk energiecontract

Bij ieder zakelijk energiecontract hoort een einddatum. Er komt dus een dag waarop je energiecontract afloopt. Veel ondernemers blijven in dat geval hangen bij hun huidige energieleverancier, zonder dat ze weten dat dit eigenlijk hartstikke veel geld kost. Het is namelijk altijd goedkoper om over te stappen naar een ander energiebedrijf wanneer dat mogelijk is. Waarom je dat moet doen, is al gauw duidelijk wanneer je naar de totale energiekosten kijkt van je huidige contract en een nieuw energiecontract. Omdat energiebedrijven altijd alles uit de kast trekken om nieuwe klanten te scoren, bieden ze allerlei scherpe aanbiedingen en interessante deals aan. Zo’n energiedeal is gegarandeerd altijd voordeliger dan wanneer je blijft hangen bij je oude energieleverancier. Daarom is dé tip: blijf niet hangen wanneer de einddatum in zicht is, maar stap over op een nieuw energiecontract voor je bedrijf. Zo betaal je in ieder geval altijd de beste prijs voor zakelijke energie.

Ga aan de slag met een zakelijke energievergelijker

Misschien heb je geen idee waar je zo snel een ander passend energiecontract kunt vinden. Gelukkig is dat niet heel moeilijk; begin met energie vergelijken zakelijk om meerdere deals voor jouw verbruik op een rij te zien. Dat doe je met behulp van een zakelijke energievergelijker – een speciale online tool die voor jou op zoek gaat naar een goede match. Het enige wat je moet weten om gebruik te kunnen maken van een online energievergelijker is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel andere wensen. Hierbij kun je denken aan de wens voor groene stroom of een energiecontract met een flexibel energietarief. Dit vul je in in de zakelijke energievergelijker en je kiest vervolgens het energiecontract dat het meest bij je past. Goed om te weten: zo’n tool is vrijwel altijd onafhankelijk, dus je krijgt direct het complete aanbod te zien. Dat scheelt je veel tijd en energie in de zoektocht naar zakelijke energie.

Let goed op de opzegtermijn en stap niet te vroeg over

Tot slot is er nog een handige tip die je op kunt volgen om niet te veel te betalen voor mkb energie of grootzakelijke energie. Kijk altijd naar de opzegtermijn en wanneer die termijn exact begint. Om écht het meest voordelige zakelijke energiecontract te hebben, is het belangrijk dat je nooit eerder dan de opzegtermijn begint met energie vergelijken en overstappen. Die opzegtermijn is er namelijk niet voor niets. Doe je dit wel dan ontvang je een opzegboete. Dat is een boete voor de zakelijke energie die je nog af had moeten nemen. Een zakelijke energieleverancier heeft namelijk op basis van jullie afspraak een energiecontract opgesteld en die afgesproken energie afgenomen. Er is dus nog energie over om af te nemen en daar moet je gewoon voor betalen. Deze kosten komen bij de energiekosten van je nieuwe zakelijke energiecontract op wanneer je te vroeg overstapt. Zorg er dus voor dat je pas overstapt wanneer de opzegtermijn dat toelaat om op die manier hoge kosten te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *