De voordelen en nadelen van shortlease

shortlease

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van een auto leasen. Steeds meer mensen doen dit en het heeft voor- en nadelen. Hetzelfde geldt voor shortlease. Benieuwd wat het is en of het wellicht iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Wat is shortlease?

Shortlease is een leaseovereenkomst voor een korte periode. Shortlease is al mogelijk vanaf 1 maand. Bij een shortlease contract wordt het meest gunstige tarief van een leasecontract gecombineerd met de vrijblijvendheid van een huurcontract. Met een shortlease contract hoef je ook geen langdurige of grote investering te doen. Doordat je jouw shortlease contract op ieder willekeurig moment kunt opzeggen, kun je bijvoorbeeld een wagenpark precies afstemmen op uw vervoersbehoefte. De shortlease is – zoals je waarschijnlijk al had geraden – dus ook bedoeld voor de zakelijke markt.

shortlease

Kosten zijn hoger

Het zal je niet verbazen dat shortlease heel populair is maar ook een keerzijde heeft. Het is namelijk iets duurder dan een normaal lease contract. Gek is dat niet want de andere partij loopt meer risico. In dit soort situaties is het vrijwel altijd zo dat de kosten wat hoger liggen dus dat zal geen verrassing zijn. Daar tegenover staat veel meer flexibiliteit en daar zit vaak een prijskaartje aan. 

Een nieuwe manier van rijden

Shortlease is eigenlijk een vrij nieuwe leasevorm. In tegenstelling tot het reguliere lease systeem wordt dit nog helemaal niet zo heel veel gebruikt. Daardoor zijn de voorwaarden wel erg gunstig. Zoek een aanbieder van shortlease en overleg over de mogelijkheden: je zult versteld staan wat er allemaal kan.