Digitale marketing tips

Digitale marketing is een van de belangrijkste marketing voor je bedrijf. Op het moment zit namelijk bijna iedereen wel op een online platform. Zo kan je denken aan Instagram, Facebook, Tik-Tok en Linkedin. Door gebruik te maken van een van deze platforms kan je snel en gemakkelijk klanten krijgen op jouw website. Door het gebruik van social media geeft Google je ook nog eens een ranging. Hoe hoger die ranging hoe hoger jij op de pagina van Google terecht komt. Om hier alles over te leren of hulp bij te krijgen kan je gebruik maken van een Google premier partner.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie houdt in dat je jouw website zo hoog mogelijk op de pagina van een zoekmachine wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld bij Google maar ook bij Bing. Beiden bedrijven hebben zo hun eigen trucjes hoe je dit het beste voor elkaar kan krijgen. Zo vindt Google het erg belangrijk dat jij een snelwerkende website hebt, goed gebruik maakt van zoekwoorden en content gebruikt die uniek is. Linkbuilding kan je hierbij ook helpen. Je gaat dan links van jouw website op andere websites zetten. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg met de eigenaar. Je zoekmachine optimaliseren is vooral in het begin nog lastig. Gelukkig zijn hier digital marketing bureau’s voor die je daarbij kunnen helpen. Hun hebben namelijk vaak zoekmachine optimalisatie specialisten in hun team die hier de meeste ervaringen en of studies voor hebben gevolgd. 

Gebruik van social media

Zoals ik al eerder had vermeld is het gebruiken van social media erg belangrijk om bezoekers en eventuele klanten naar je website te krijgen. Google kijkt mee met hoe goed jij het doet op social media. Om meer volgers, likes en comments te krijgen op je social media posts, kan je eens in de zoveel tijd een winactie doen. Jouw klanten kunnen dan wat gratis krijgen als ze jouw volgen, vrienden taggen, het bericht delen en liken. Doordat hun het bericht delen en liken krijg je automatisch al meer bezoekers op je website. Probeer regelmatig content op social media te plaatsen. Als je dit op een reguliere manier doet zal je sneller meer bezoekers krijgen dan kwijtraken. Als jij namelijk voor weken niks plaatst zullen mensen je vergeten en minder vertrouwen. Interact met je bezoekers zodat ze weten dat je er bent en dat je bedrijf betrouwbaar is.  Ook dit kan lastig zijn om bij te houden. Gelukkig kan je ook hiervoor bij social media agency omgeving Meppel terecht zodat je het niet zelf hoeft te doen. 

Goede content

Het heeft geen zin om jouw teksten, foto’s om omschrijvingen van een andere website te halen. Google ziet dit en vaak de bezoeker van jouw website ook. Dit is natuurlijk zonde omdat je hierdoor wantrouwig lijkt. Maak dus altijd je eigen originele content. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *