Een bestuurlijke boete ontvangen

Als je een eigen bedrijf hebt wil je natuurlijk zoveel mogelijk winst maken. Echter moet je kijken naar bepaalde zaken die je veel geld kunnen kosten. Zo moet je er bijvoorbeeld altijd voor zorgen dat je alles volgens de regels doet. Zo weet je zeker dat je niks verkeerd doet en ook geen bestuurlijke boete kan ontvangen. Een bestuurlijke boete is een boete die je kan ontvangen van een overheidsorganisatie. Alleen deze overheidsorganisaties mogen deze boetes geven en hier vallen verschillende bedrijven onder. Zo kun je kijken naar de belastingdienst, maar ook de politie en het UWV. Het is van belang dat je alles volgens de regels doet zodat je geen bestuurlijke boete ontvangt met je bedrijf. Mocht je een bestuurlijke boete ontvangen als je bijvoorbeeld een verkeersovertreding hebt gemaakt. Dan kan je altijd er tegen in gaan en kan je zelfs naar de rechter gaan om je gelijk te halen. Het is van belang dat je dan wel een advocaat inschakelt. Deze kun je informatie geven hoe een aanklacht werkt en of je kans hebt om ook te slagen. Vaak krijg je dan een dagvaarding van de rechter dat je voor de rechter moet verschijnen. De ondersteuning van de advocaat kan je dan heel goed helpen.

Pro deo

Als bedrijf of als persoon kan het soms heel duur zijn om een advocaat te nemen. Deze kosten kunnen namelijk al snel in de duizenden euro’s lopen en veel mensen hebben dit niet. Vooral als je een normaal inkomen hebt kan dit heel moeilijk zijn en moet je kijken naar andere opties. Via de website pro-deo-advocaten.com kan je kijken naar pro deo advocaten die je heel goed kunnen helpen. Het voordeel van een pro deo advocaat is dat deze veel minder geld kosten. Zo worden deze dan deels vergoed door de staat en hoef je niet veel te betalen. Op de website kan je een aanvraag doen voor een pro deo advocaat en kan je deze toegewezen krijgen. Vaak moet je wel nog een kleine bijdrage betalen en de hoogte van dit bedrag ligt natuurlijk aan je inkomen.

In samenwerking gaan met je advocaat

Het hebben van goed contact is van een groot belang als je samenwerkt met een advocaat. Zo kan je alles samen goed bespreken en kan je alles uitleggen aan je advocaat. Daarnaast kan je het hebben over tactieken en kan je deze ook met elkaar bespreken. Communicatie is daarom ook heel belangrijk en kan je ervoor kiezen om elkaar te ontmoeten als je gaat overleggen met elkaar. Het kan ook verstandig zijn dat je alles uitlegt aan je advocaat en ook met elkaar overlegd hoe je het gaat aanpakken in de rechtszaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *