Een BMI berekenen vrouw doe je gemakkelijk op berekenen.nl

Zodra je in de spiegel ziet dat je wat meer kilo’s met je meedraagt dan voorheen, dan wil je misschien graag weten of je gewicht in ieder geval nog binnen de gezonde marges valt. Niet iedere vetrol is immers meteen een teken van obesitas. Je kunt dan ook aardig wat kilo’s aankomen of verliezen zonder direct een ongezond BMI toegewezen te krijgen. Hoe langer je bent, des te groter de marge. Een BMI zegt namelijk iets over de verhouding tussen lengte en gewicht. Dat betekent logischerwijs dat een lang iemand meer marge heeft, want deze kan het aantal kilo’s immers over meer centimeters verdelen. Als je heel klein bent, dan is die marge wat kleiner, maar dan ben je sowieso ook al minder zwaar. Iemand die 2 meter is en heel slank, is nog altijd 70 of 80 kilo. Hij heeft met een dergelijk gewicht misschien wel last van ondergewicht. Maar 70 of 80 kilo is voor iemand van 170 centimeter al snel te zwaar. Daarom is er een BMI, zodat je juist kunt kijken naar die verhouding tussen lengte en gewicht. Alleen kijken naar het gewicht zegt dan ook niet zo heel veel. BMI berekenen vrouw is ook helemaal niet ingewikkeld. Je kunt dat heel snel doen via de website van berekenen.nl. Via deze site kun je binnen een minuut je BMI berekenen als vrouw en als man. Je hoeft hiervoor alleen de volgende informatie door te geven:

  • Je geslacht
  • Je leeftijd
  • Je lengte
  • Je gewicht

Op basis van deze 4 variabelen berekent de BMI calculator jouw BMI. Je ziet dan ook direct wat de uitslag is. Het is niet zo dat je daar dan nog een paar dagen op moet wachten. Maar een BMI zegt natuurlijk niet zo heel veel als je geen idee hebt wat de cijfers betekenen. Gelukkig vind je op de site van berekenen.nl ook meteen de kwalificaties die bij de cijfers horen. Zo zie je meteen of je BMI hoort bij een gezond gewicht of dat je bijvoorbeeld te zwaar bent. Als je te zwaar bent op basis van je BMI, dan zie je ook of je in de categorie van overgewicht, obesitas of morbide obesitas valt. Als je aan de slag gaat met BMI berekenen vrouw en dus ook uitslagen krijgt die bijvoorbeeld duiden op overgewicht, dan is het altijd goed om vervolgens nader onderzoek te doen. Een BMI is immers een hele ruwe graadmeter die geen rekening houdt met lichaamstype, omvang van de borsten, spiermassa versus vetmassa, eetpatronen, et cetera. Dus een BMI is zeker niet een index die je alles vertelt over de gezondheid van je gewicht of de gezondheid van je lichaam.

Kijk snel op berekenen.nl om je BMI te berekenen vrouw

Als je graag wilt weten wat je BMI is, dan kun je uiteraard terecht op de site van berekenen.nl. Je kunt dan direct je BMI berekenen vrouw en je hebt dan een meteen een accurate body mass index. Maar nogmaals, die index houdt geen rekening met al die bovenstaande factoren. Houd daar dus rekening mee als je je BMI gaat berekenen vrouw.

Meer weten? Kijk dan op de website

Als je meer wilt weten over BMI, of BMI berekenen vrouw, dan kun je altijd terecht op berekenen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *