Een nieuw telefoonabonnement: waar kies je voor?

sim only afsluiten

Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement, bijvoorbeeld omdat het abonnement bij je huidige provider afloopt? Als het gaat om abonnementen voor telefoons dan zijn er verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor Sim Only. In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende mogelijkheden.

Voordat je een abonnement afsluit: wat moet je weten?

Voordat je een nieuw abonnement afsluit is er een aantal dingen dat je moet weten. Allereerst is het van belang om te weten hoeveel geld je maandelijks kunt en wil uitgeven aan abonnementskosten. Als je dit in kaart hebt gebracht, is het slim om te kijken naar je verbruik. Verbruik je veel data, bijvoorbeeld voor het streamen van films en series op Netflix? Dan is het slim om te kiezen voor een abonnement met een wat wat hogere databundel of zelfs onbeperkt internet. Gebruik je internet alleen voor bijvoorbeeld WhatsApp en zit je af en toe eens op social media? Dan heb je aan 2GB of 3GB vaak genoeg. Ben je een frequente beller? Vergeet dan niet te kijken naar het aantal belminuten!

Sim Only of een abonnement met telefoon?

Aan een Sim Only zitten een aantal prettige voordelen verbonden. Zo zijn de abonnementskosten een stuk lager dan wanneer je een abonnement mét telefoon afsluit. Daarnaast is Sim Only doorgaans maandelijks opzegbaar, terwijl een abonnement met telefoon 1 of meestal 2 jaar vastligt. Als je gaat voor een Sim Only ben je ook flexibel in de samenstelling. Merk je dat je vaak data of belminuten tekort komt? Dan stel je dit zelf eenvoudig bij.

Aan een Sim Only zitten ook een aantal nadelen vast ten opzichte van een traditioneel abonnement met telefoon. Zo kun je bij een abonnement met telefoon kiezen uit de nieuwste telefoons! Hier betaal je uiteraard wel gewoon voor. Als je zelf nog een telefoon hebt die het prima doet en waar je tevreden mee bent, dan gaat dit nadeel uiteraard niet op!

Wil je meer weten over Sim Only? Op deze website lees je er meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *