Geld verdienen met beleggen

Geld verdienen terwijl je hier geen moeite voor hoeft te doen? Dat klinkt als muziek in de oren toch? Toch zullen veel mensen dit niet geloven dat dit op een relatieve gemakkelijke manier kan. Uiteraard hangen er ook wel een aantal risico's aan, maar zonder risico wordt spaargeld in principe alleen maar minder geld waard. Tegenwoordig is de rente op spaargeld dusdanig laag en de inflatie jaarlijks dusdanig hoog, dat spaargeld als het stil staat elk jaar minder waard wordt. Ook is het straks niet uitgesloten dat er negatieve rentes op spaargeld geheft gaan worden zodat op deze manier spaargeld nog eens minder waard wordt. Wat je dan wel kunt doen? Je kunt geld gaan investeren en dan specifiek investeren door te beleggen. Op de lange termijn haal je historisch gezien altijd rendement en je gaat negatieve rente en inflatie op deze manier actief tegen. Benieuwd naar meer informatie?

Beleggen

Beleggen is voor veel mensen nog iets ongrijpbaars. Zonder financiële kennis heb je toch ook helemaal niks te zoeken op de beurs? Het tegendeel is bewezen. Als de vraag gesteld wordt 'Hoe werkt beleggen?', dan kan hier met een aantal handige filmpjes en websites gemakkelijk antwoord op worden gegeven. Heb je geen tijd om je in te lezen of te interesseren in de financiële markten? Ook dan is beleggen alsnog een mooie uitkomst voor jou. Verschillende brokers bieden beheerd beleggen aan. Voor een percentage van jouw inleg zullen zij jouw geld beleggen en zij doen dit met hun uitstekende financiële kennis. Ze maken een afweging tussen rendement en risico en vaak kun je ten allen tijden bij je geld. Toch is het aan te raden om een lange beleggingshorizon te hebben. Financiële markten staan bekend om hun pieken en dalen en het zou zonde zijn als je nou net je geld bij een dal eruit haalt en weer met een piek aankoopt. 

Is beleggen iets voor mij?

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt, maar heb je toch nog een aantal twijfels of beleggen iets voor jou is? Ga dan niet over één nacht ijs. Slaap er een aantal nachten over en beleg ook alleen met geld dat je in principe helemaal of in ieder geval voor langere tijd kan missen. Het is altijd goed om nog een buffer aan te houden voor onverwachte uitgaven. Ook al verdien je hier niks op, het zou zonde zijn als je belegd geld van jouw beleggingsrekening moet halen voor bijvoorbeeld een APK keuring. Maak ook zeker een beleggingsplan en houdt je hier aan, probeer je emotie zoveel mogelijk uit te schakelen en start met geld verdienen met beleggen!