Het belang van fundamentele analyses bij het beleggen in crypto

Beleggen in crypto wordt vandaag de dag een steeds populairder. Echter is dat niet zonder risico. De crypto markt kan namelijk worden gekenmerkt als een hoog volatiele markt, wat wil zeggen dat waarde koersen van crypto’s sterk omhoog en omlaag kunnen schieten, waarbij je in een klap grote bedragen kan verliezen. Echter, investeren gaat om rendement, dus het is van belang om altijd de beste opties af te wegen!

Om de risico’s van je investering zo goed mogelijk te verkleinen, is een gedegen onderzoek dan ook van groot belang. De crypto wereld staat momenteel nog in de kinderschoenen, en de meeste munten zitten nog middenin de ontwikkelfase. Hierdoor voegen ze nu nog weinig waarde toe in de echte wereld. Het doel van een fundamentele analyse is om te achterhalen of de voornemens van de currencies haalbaar zijn, en wat het potentieel erachter is, om zodoende de juiste en hopelijk meest winstgevende investeringsbeslissingen te maken. 

Onderdelen van de fundamentele analyse

Een van de onderdelen waar je naar kan kijken wanneer je een fundamentele analyse wil gaan uitvoeren, is de roadmap. In de roadmap wordt beschreven wat de toekomstplannen van crypto projecten zijn. De huidige snelgroeiende markt verandert voortdurend, waardoor het project met regelmaat moet worden aangepast en bijgesteld. De plannen in een roadmap zijn dan dus ook altijd onder voorbehoud, maar kunnen wel een goede indicator van zijn het mogelijke succes van je investering.

Naast een Roadmap, beschikt elke fatsoenlijke cryptocurrency ook over een Whitepaper. Dit door het ontwikkelteam opgestelde document biedt inzicht in de technologie die de munt hanteert, en met welk doel deze munten op de markt zijn gelanceerd. Dit biedt een belangrijke basis waarmee je de toekomstige waarde van je potentiële investering in kan schatten.

Naast de Whitepaper en de Roadmap zijn er natuurlijk veel meer aspecten die bijdragen aan het wel of niet slagen van een crypto project. Zo kan de bekendheid van de naam, maar ook zeker de community van de cryptocurrency – denk maar eens aan Dogecoin – van grote invloed zijn. 

Analyse uitbesteden

Met alle vergaarde informatie over een crypto project maak je het makkelijker om potentiële tokens te ontdekken, vroegtijdig in te stappen, of het rendement op je investering te vergroten. Het maken van een fundamentele analyse kan je net als het beleggen in crypto ook uitbesteden. Via Yieldt treed je gemakkelijk en zonder gedoe toe tot de cryptomarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *