Het kiezen van een zakelijke rekening

Het openen van een zakelijke rekening kan als makkelijk worden gezien, maar er zijn aardig wat variabelen om rekening mee te houden. Vaak open je een zakelijke rekening, zoals de naam al verraad, voor je eigen bedrijf. Het doel van je bedrijf is waarschijnlijk het maken van een zo hoog mogelijk rendement. De kosten en voordelen van een zakelijke rekening en de bank waar je deze opent kan op lange termijn van (grote) invloed zijn. Het doel van deze blog is om u meer informatie te geven over de verschillende banken en onderliggende variabelen.

Filteropties

Als eerst kijken we naar je bedrijfstype. Je kunt een ZZP’er zijn, maar ook een MKB of een Holding. Er is ook nog de mogelijkheid om een Microbedrijf (je bent een micro bedrijf wanneer je minder dan 10 werknemers hebt) te kiezen of een vereniging of stichting. Als tweede filtertype kijken we naar de soort bank. Bent u op zoek naar een online bank of een meer traditionele bank. Als derde filtertype kijken we naar de kenmerken. Hier begint de uitdunning van de selectie. Bent u op zoek naar een gratis rekening, rente op rekening of een rekening met starterskortingen. Als vierde filtertype kijken we naar de mogelijkheden. Hier kan bijvoorbeeld onder vallen het gratis openen van een extra rekening, de mogelijkheid om contant geld te storten of om een automatische boekhoudkoppeling te maken. Als vijfde en laatste filter kijken we naar de overige handige functies. Met deze handige functies kunt u misschien de knoop die een keuze is doorhakken. Onder handig functies valt bijvoorbeeld een digitaal kasboek, een slim saldo beheer, de mogelijkheid om betaalverzoeken te sturen en het ontvangen van betaalalerts op je smartphone.

De banken

Wanneer u de filters heeft gekozen waar binnen u een bank wilt kiezen, bieden ook de banken een aantal ‘trekkers’ deze trekkers zijn de extra punten tegenover een andere bank. Bij de knab bank kost een rekening bijvoorbeeld 6 euro per maand, maar bij N26 business zijn er geen maandelijkse kosten aan verbonden. om de maandelijkse kosten goed te maken biedt knab een rente percentage van 0,01, terwijl dit bij N26 business 0,00 is. N26 business biedt op haar beurt weer een gratis creditcard aan. Wat we hiermee willen zeggen is, de goede filters uitkiezen is één ding, maar een goede bank is dan nog steeds lastig, omdat er nog veel keuze is. Kijk goed per bank wat er wordt aangeboden om de knoop door te hakken. Een zakelijke rekening openen is dus nog best een kunst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *