Het opstarten van een eigen onderneming

Door de maatregelen gelinkt aan het coronavirus zijn we erg beperkt, maar komen er ook juist nieuwe kansen op ons pad die we met beide handen aan kunnen pakken. De mens heeft ineens geheel andere behoeften gekregen, waar vele ondernemers op in hebben weten te spelen. Zo was er een grote vraag naar mondkapjes, hand sanitizer en ook andere branches hebben een boost gekregen en gaat de verkoop van deze producten nu erg goed. Er zijn vele ondernemers die hun kans zagen om een onderneming te starten en komen er ook steeds meer bij. In verschillende branches gaan ondernemers aan de slag, om uiteindelijk hun dromen te kunnen volgen. 

In dit blog geven we je graag een aantal tips over praktische zaken, zoals het afsluiten van een zakelijke rekening. Je wilt de opbrengsten en kosten overzichtelijk bij elkaar hebben, maar is er wel een groot verschil tussen de rekeningen van verschillende banken. We geven je er graag wat meer informatie over!

Een zakelijke rekening openen

Wanneer je een eigen onderneming start, zul je rekening moeten houden met verschillende praktische zaken. Zo dien je de relaties met je klanten te onderhouden, ga je op zoek naar nieuwe potentiële klanten, die  je te beschikken over een voorraadbeheer en is misschien nog wel het belangrijkste, het openen van een zakelijke rekening. Op de zakelijke rekening heb je een duidelijk overzicht van de inkomsten en uitgaven van je onderneming, kun je hier een creditcard aan koppelen en zijn hier alle uitgaven gemakkelijk in terug te zien.

Verschillende soorten zakelijke rekeningen

Er zijn verschillende soorten zakelijke rekeningen beschikbaar met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn er rekening waar je bijvoorbeeld 1.000 gratis transacties krijgt op de rekening, zijn er aanbieders waar dit de eerste zes maanden gratis zijn en zijn er aanbieders van zakelijke rekeningen waar je per transactie een klein bedrag zal betalen. Transactiekosten zijn variabele kosten die je vooraf niet kunt voorspellen, waardoor deze kosten ineens erg kunnen stijgen wanneer je dient te betalen voor iedere transactie. 

Een zakelijke rekening vergelijken

Om nu een goed beeld te krijgen van de verschillende zakelijke rekeningen waar je een keuze in kunt maken, kun je een zakelijke rekening vergelijken. Aan de hand van vergelijkingssites krijg je gemakkelijk een overzicht van de verschillende zakelijke rekeningen, waarna je op basis van jouw opgestelde wensen en eisen een keuze kunt maken. Kies niet alleen voor de meest voordelige zakelijke rekening, aangezien het ook belangrijk is dat je voor de langere termijn nog altijd over een geschikte zakelijke rekening te beschikken.

Doe je onderzoek naar de verschillende zakelijke rekening, ga een zakelijke rekening vergelijken en zet alles eens op een rijtje, waarna je de meest geschikte keuze kunt maken en aan de slag kunt gaan met je onderneming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *