Hoeveel geld kan ik lenen?

Als jij overweegt om een lening af te sluiten, dan is de vraag “hoeveel geld kan ik lenen?” een belangrijke om te stellen. Een lening moet je namelijk helpen om financieel wat meer lucht te krijgen en niet om je in de problemen te brengen. Het is dus altijd belangrijk dat je niet zo veel geld leent dat je de afbetalingen niet meer bij kunt houden. Tegelijkertijd wil je wel voldoende geld kunnen lenen zodat je ermee kunt doen wat je voor ogen hebt. De vraag “hoeveel geld kan ik lenen?” zal door een goede kredietverstrekker beantwoord met: “het bedrag dat jij je kunt veroorloven”. Maar wat is dat bedrag precies?

Hoeveel geld kan ik lenen?

Een goede kredietaanbieder leent je niet zomaar het bedrag dat je nodig hebt. Deze zal echt gaan controleren of die lening voor jou realistisch is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de hoogte van je inkomsten en hoe stabiel deze zijn. Ook kijkt de instantie naar je uitgaven, je vaste lasten en het soort vaste lasten die je betaalt. Je gehele financiële situatie wordt bekeken en beoordeelt en aan de hand van wat er gevonden wordt, wordt de vraag “hoeveel geld kan ik lenen?” beantwoord. Een goede kredietverstrekker zorgt er dus voor dat je nooit een te hoge lening afsluit.

Wat kun je maandelijks aflossen?

Helaas zijn er ook kredietaanbieders die dit minder streng controleren. Deze geven hun klanten al snel te veel geld, waardoor deze in de problemen komen met aflossen. Het is jouw verantwoordelijkheid om daarvoor op je hoede te zijn en in dat geval moet je de vraag “hoeveel geld kan ik lenen?” zelf beantwoorden. En dat doe je door te bepalen hoeveel geld je maandelijks kunt aflossen zonder daarvan in de problemen te komen. Je kijkt dan niet alleen naar je financiële situatie nu, maar ook in de toekomst. Als je van een bepaald maandbedrag de kriebels krijgt, dan is het te hoog. De afbetaling moet handelbaar zijn en ook als je wat minder gaat verdienen geen problemen opleveren.

Kies een betrouwbare kredietverstrekker uit

Het is van groot belang dat je een betrouwbare kredietverstrekker uitkiest die jouw vraag “hoeveel geld kan ik lenen?” eerlijk beantwoordt door je complete financiële situatie te analyseren. En het is belangrijk dat jij het antwoord accepteert, ook al is het bedrag dat je krijgt te laag. Er zijn helaas nog steeds illegale kredietaanbieders die klanten te veel geld lenen en die daarvan profiteren. Gelukkig is er een manier om te controleren of jouw instantie betrouwbaar is.

Ga op zoek naar de AFT (Autoriteit Financiële Markten) vergunning. Zonder deze vergunning mag een kredietverstrekker geen geld lenen aan consumenten. Zie je deze vergunning niet, dan heb je te maken met een illegale instantie en blijf je daar het beste zo ver mogelijk vandaan. De vraag “hoeveel geld kan ik lenen?” moet eerlijk beantwoord worden door jouw situatie te analyseren. Zo krijg jij een bedrag en regeling waar je gelukkig van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *