Laat je betoveren in Lapland

Zweden is van zichzelf al een land waar je van alles kunt beleven, zoals genieten van een hottub, een ijsje eten in een glass café, naar een berenpark gaan, een lange wandeling maken of een roadtrip maken. Een van de plekken van Zweden die je sowieso gezien moet hebben is Lapland, dat gekenmerkt wordt door elanden, de Sami, en eenzame reizigers. In Lapland kun je van alles doen, zoals ellenlange wandelingen maken, op roadtrip gaan en je laten inspireren door het woeste gebergte. Wil je weten wat je allemaal kunt doen in Lapland? Lees er meer over in deze blog.

Maak avontuurlijke wandelingen

Als je wilt weten wat Lapland te bieden heeft, kun je het beste te voet gaan. Er zijn veel mooie nationale parken en ook heb je in Lapland de Kungsleden trail, waar je je in een wandel hemel bevindt. Plaatsen die je kunt bezoeken zijn Abisko National Park, Muddus National Park of Sarek National Park. Deze parken worden ook wel de laatste wildernissen van Europa genoemd. Sarek is een adembenemend gebied waar geen wandelpaden of andere faciliteiten te vinden zijn. Als je geen ervaren wandelaar bent en geen kennis hebt van navigatie, dan kun je beter niet naar Sarek gaan. Het is daarvoor te gevaarlijk. Je kunt dan beter Kvikkjokk bezoeken, een gebied dat uitzicht heeft op Sarek National Park.

Geniet van een hete sauna en een koele duik

Als je in het koele Zweden bent, moet je eens gebruik maken van een sauna of warme hottub. Zo heb je in Lapland een sauna vlotten, waar je hele speciale en onvergetelijke sauna ervaringen kunt hebben. Een sauna vlot ligt midden op een meer en wordt omringd door bos. Heerlijk beschut dus. Je kunt je spieren laten ontspannen in de sauna, en wanneer je spieren weer helemaal los en ontspannen zijn kun je een koele duik nemen in het meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *