Lening oversluiten, waarom zou je hiervoor kiezen?

Geld

Geld lenen is je niet onbekend. Je leent wellicht al een tijdje en zélfs bij verschillende kredietverstrekkers. Weet je niet meer hoeveel je precies af te lossen hebt bij de ene lening ten opzichte van de andere lening? Dan wordt het tijd je leningen over te sluiten. 

Een lening oversluiten geeft overzicht

Ten eerste geeft het je veel meer overzicht in hetgeen je nog hebt af te lossen. Geen oneindig veel brieven meer van de verschillende kredietverstrekkers, geen moeilijke rekensommen meer om in te calculeren hoeveel je schuld je nog hebt; maar een duidelijk overzicht van je totale aflossing bij één en dezelfde kredietverstrekker. 

Een lening oversluiten scheelt in maandelijkse kosten

Het principe van een lening oversluiten kan enorm helpen om je maandelijkse kosten te verlagen. Wanneer je je leningen laat oversluiten naar een lening bij één en dezelfde kredietverstrekker, scheelt het enorm in rentekosten die je over de leningen moet betalen. Wanneer je 3 leningen bij 3 verschillende kredietverstrekkers hebt, zul je 3 keer een verschillend rentebedrag moeten betalen. Dit is zonde van je geld, zou je zeggen. Bij het oversluiten van je leningen is dit verleden tijd. Je betaald vanaf nu maar één rentebedrag en hebt nog maar één kredietverstrekker waar je je schuld aan hoeft af te lossen. 

Verkorten van de looptijd

Mocht je je looptijd willen verkorten, dan gaat dit vanaf nu veel gemakkelijker aangezien je nog maar met één kredietverstrekker te maken hebt. Let er wel op dat sommige kredietverstrekkers een boete op kunnen leggen bij het eerder aflossen van de lening. Dit heeft ermee te maken dat de kredietverstrekkers op deze manier hun rentepercentage verliezen dat ze anders nog tegoed zouden hebben. 

Let wel op!

Het is niet altijd mogelijk je leningen over te sluiten. Voor je de aanvraag bij je gewenste kredietverstrekker doet, zal deze eerst je persoonlijke situatie natrekken. Is er iets veranderd ten opzichte van de periode dat je je losse leningen hebt afgesloten? Dan is er een mogelijkheid dat de kredietverstrekker jouw verzoek zou kunnen afwijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *