Leren beleggen voor dummies

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan beleggen. De meesten proberen met het inkopen en verkopen van aandelen een aardig zakcentje bij te verdienen. Misschien heb jij ook wel interesse in beleggen, maar heb je naar jouw idee er totaal geen verstand van. Dat is niet gek: er zijn genoeg mensen die totaal geen weten hebben van de werking van beleggen. Gelukkig is beleggen te leren. Hieronder zullen we alvast wat basisinformatie verstrekken, zodat je in ieder geval al een start kan maken in de beleggingswereld. 

Waar moet je op letten bij het (ver)kopen van aandelen?

Het grote doel van beleggen is om aandelen te verkopen met een aanzienlijke winstmarge vergeleken met de gemaakte kosten. Voor welk bedrag jij je aandelen kunt verkopen hangt af van de koers, die over tijd kan stijgen of dalen. Je wilt dus aandelen kopen op het moment dat de koers laag is en verkopen als de koers zich op een hoogtepunt begint. Maar hoe bepaal je het juiste moment?

 

Om het in- en verkopen van aandelen goed te laten verlopen, is het belangrijk dat je altijd up-to-date bent. Houd de koers goed in de gaten en speel in op de trends die zich voort kunnen doen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de sectoren waarin je graag wilt investeren, zodat je begrijpt wat deze sector inhoudt en wat het je mogelijk te bieden heeft. Ondanks dat je de trends zeker mee moet nemen bij het beleggen, moet je je niet volledig laten leiden door veranderingen op korte termijn. Probeer je eigen weg in te slaan en ga niet met de kudde mee, dit is namelijk een valkuil voor velen en zal over tijd vooral veel verlies opleveren. 

Investeer in de toekomst!

Het belangrijkste bij beleggen is dat je je anticipeert op mogelijke veranderingen op de beurs. De hoogste winsten behaal je door in te schatten wat er in de toekomst mogelijk kan omslaan. Richt je niet op korte termijn zoals eerder werd genoemd, maar kijk vooral naar veranderingen op lange termijn. Dat is hoe jij het beste succesvol kunt beleggen. 

Voor welke beurshandelaar moet ik kiezen?

Er zijn bergen van beurshandelaars te vinden die in jouw naam aandelen zullen kopen en verkopen. Om een geschikte beurshandelaar te kiezen, kun je beste beoordelingen van andere beleggers bekijken. Zoek bijvoorbeeld een AvaTrade review op om te zien hoe zij presteren volgens hun klanten. Ook voor andere beurshandelaars zoals IC Markets kan het handig zijn om hun beoordelingen te bekijken. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *