Maak de keuze die bij u past

Debiteur

U bent op zoek naar een verzekering voor uw woning en de spullen in en rondom uw woning. Wanneer u op internet zoekt komt u talloze verzekeraars en aanbieders van dit soort verzekeringen tegen, maar het is te ingewikkeld en te veel waardoor u door de bomen het bos niet meer zien. Geen probleem. Wij leggen graag aan u uit welke verzekeringen en mogelijkheden er zijn, zodat u beschikt over de juiste kennis om een goede keuze te maken.

Verschillen 

Het is belangrijk om te weten dat verzekeraars eenzelfde verzekering aanbieden voor een ander bedrag. Zo betaalt u bij de ene verzekeraar meer geld aan premies dan bij de andere verzekeraar, terwijl zij exact hetzelfde bieden. Het is dan ook goed om, voordat u definitief een verzekering afsluit, u goed te verdiepen in de verschillende aanbieders. Ook is het belangrijk om te weten dat er in deze situatie meerdere verzekeringen zijn waar u uit kunt kiezen. Er zijn drie soorten verzekeringen van elkaar te onderscheiden wanneer we het hebben over een verzekering voor uw woning en de spullen in uw woning. 

Inboedelverzekering

Zo is er ten eerste de inboedelverzekering. Als u een inboedelverzekering afsluit, bent u verzekerd tegen schade aan de spullen in het huis. Denk hierbij aan meubilair, verlichting en eventuele accessoires. Veel verzekeraars dekken ook de schade aan spullen rondom het huis, zoals tuinmeubilair. Goed om te weten is dat u bij deze verzekering alleen verzekerd bent voor schade aan verhuisbare spullen in en rondom het huis.

Opstalverzekering 

Natuurlijk kunt u, bijvoorbeeld bij inbraak, ook schade hebben aan kozijnen of deuren. Deze kosten worden niet gedekt vanuit de inboedelverzekering. Hiervoor kunt u wel een andere verzekering afsluiten, namelijk de opstalverzekering. Met een opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade aan alle vaste dingen in uw woning zoals leidingen en vloeren. Ook schade aan badkamers en keukens worden gedekt vanuit de opstalverzekering.

Woonverzekering 

Wilt u voor zowel de verhuisbare spullen als voor de vaste spullen in en rondom uw woning goed verzekerd zijn, dan kunt u kiezen voor een woonverzekering. Een woonverzekering is een combinatie van de eerder genoemde verzekeringen. U betaalt dus een premie, maar u bent dubbel zo goed verzekerd. Met een woonverzekering bent u dus verzekerd tegen schade aan de verhuisbare spullen in en rondom uw woning vanuit de inboedelverzekering. Daarnaast bent u met een woonverzekering ook verzekerd tegen schade aan de woning zelf vanuit de opstalverzekering. Het is dus een gebundelde en complete verzekering, waarbij u voor alles aan, in en rondom uw woning verzekerd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *