Tips bij het kopen van een woning

woning kopen

Bij het kopen van een woning komt veel kijken. Dit is de reden dat vrijwel iedereen een aankoopmakelaar in de arm neemt. Deze regelt een hoop administratie en help met het zoeken naar een geschikte woning. Ga je een woning kopen, dan speelt prijs en formaat natuurlijk een belangrijke rol. Om van de aankoop een succes te maken hebben we drie tips voor je welke je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

woning kopen

Een woning kopen doe je met afdingen

Onze eerste tip zal zeker wat geld besparen. Ding af, weet dat degene die de woning wil verkopen graag zo snel mogelijk verkoopt. Maak hier gebruik van, ding af op de prijs en onderbouw goed waarom je minder wil betalen. Als voorbeeld verzakte tegels in de tuin, het ontbreken van een sportschool e.d. De meeste mensen vragen al snel 5 tot 10% meer dan wat ze eigenlijk voor de woning willen hebben, ruimte om te zakken in de prijs is er dus altijd.

Kijk goed naar de omgeving

Bij het kopen van een woning is het kijken naar de omgeving van groot belang. Zijn er genoeg winkels in de buurt, kun je ergens sporten en hoe zit het met de files? Is er OV het zijn allemaal dingen die meespelen bij de zoektocht naar de perfecte woning. Is er genoeg keuze tussen scholen voor de (toekomstige) kinderen. Hoe zit het met de hondenbelasting, het huisvuil. Bedenk ook goed dat het moment van bezichtiging altijd een “mooi” moment van de dag is. Overdag kan het allemaal prima zijn in de staat, in de avond hangen er misschien ineens veel overlastgevende personen. Bekijk de wijk door er eens rond te lopen, zowel overdag als in de avonduren.

Wees aardig

Hier zul je vast niet als eerste aan denken, maar aardig zijn tegen de verkoper kan helpen bij de aankoop van het huis. Zoek aansluiting, heeft de eigenaar een hond, zeg dat je er zelf ook een hebt. Zie je iets persoonlijks in het huis, een schilderij bijvoorbeeld geef aan dat het mooi is. Kom warm over, vriendelijk en doe er zo veel mogelijk aan om aardig gevonden te worden. Ga je uiteindelijk de onderhandeling in over de prijs en heb je de verkoper overtuigt dat je aardig en sympathiek bent is de kans groot dat je het huis wel iets goedkoper kunt kopen. Je afdingen zal succesvoller zijn we hebben namelijk meer over voor mensen die we aardig vinden.

End Of Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *