Waarom ieder klein bedrijf een financial controller zou moeten aannemen

Ook al zou u misschien denken van niet; ook elk klein bedrijf heeft een interne financial controller nodig om ervoor te zorgen dat het geld van de zaak goed wordt beheerd. Zonder hen riskeert uw bedrijf wellicht fraude, cashflowtekorten of zelfs faillissementen.

Hieronder 7 redenen waarom ieder klein bedrijf een financial controller zou moeten aannemen.

1. Houdt zakelijke en persoonlijke financiën gescheiden. De financial controller zal u helpen uw zakelijke en persoonlijke financiën te scheiden. Als u een lening aan uw bedrijf verstrekt of een lening van uw bedrijf aangaat, documenteert hij dit op de juiste manier met zekerheid op terugbetalingsvoorwaarden.

2. Maakt maandelijkse cashflowprojecties . Als uw werkelijke cashflow achterblijft bij de prognoses, onderzoekt de financial controller voor u waarom.

3. Controleert alle creditcard- en betaalkaart afschriften op juistheid . Het gebruik van betaalkaarten voor zakelijke uitgaven kan de boekhouding en belastingaangifte vereenvoudigen. Hoe meer werknemers echter een bedrijfscreditcard hebben, hoe groter de kans op onduidelijkheid. 

4. Bekijkt alle uitgaande betalingen . De financial controller zal de betalingen vergelijken met facturen, let in korte tijd op dubbele facturen, nieuwe leveranciers of meerdere facturen van dezelfde leverancier. 

5. Laat uzelf altijd tekenen of controleren. De financial controller vereist dat alle uitgaande cheques en betalingen worden ondertekend of geautoriseerd door de bedrijfseigenaar.

6. Houdt toezicht op uw gebruik van schulden. De financial controller kan u helpen bij het instellen van een maximale verhouding tussen schuld en eigen vermogen en een minimale verhouding tussen schuld en kasstroom. Hij helpt u binnen deze grenzen te blijven om te voorkomen dat uw bedrijf overbelast raakt.

7. Planned vooruit met betrekking tot bedrijfsfinanciering. Als u een plotselinge cashflowcrisis heeft, of een kans vindt waarvoor u geld moet uitgeven, bent u dan bereid die aan te pakken? De financial controller houdt altijd een aantal potentiële kapitaalbronnen bij de hand en zult u wijzer op dit soort kansen en mogelijkheden.Bent u geïnteresseerd geworden? Wellicht vindt u uw persoonlijke financial controller wel bij ons bureau voor finance recruitment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *